sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

4th of July & Sacramento

Nyt ollaan koettu Amerikan itsenäisyyspäivä, 4th of July. Lähdettiin 3. päivänä aamulla ajamaan kohti Bendiä. Lämpötila Bendissä oli mukavat 36c! Autosta ulos astuessa tuli sellanen olo kun olis saunassa.

Bendissä käytiin kuuman ilman takia päivittäin uima-altaalla, mut ajeltiin pyörillä ja vaellettiin myös ja tietysti käytiin shoppailemassa. Iris löysi etsimiään meksikolaisia chilikarkkeja, nam! Ja 4th of Julyn ilotulitukset katottiin parkkipaikalta (suurin show ammutaan kukkulan päältä). Jäätiin ihmettelemään, että miks se jäi vähän vaisuks ja heti, kun ajettiin pois parkkipaikalta, se grande finale tapahtu ja kurkittiin sitte ikkunasta sitä loppuhuipennusta.

Tänään aamulla lähdettiin perheen äidin kanssa ajamaan kohti Sacramento, Kaliforniaa. 8 tunnin ajomatkan jälkeen päästiin tänne vihdoin. Matkalla pysähdyttiin pari kertaa, mm. suuressa oliivipaikassa. Lämpötila nousi taas kunnon lukemiin, fahrenheiteissa 98 asteeseen eli celsiusasteissa vähän yli 36.

Sacramentoon saavuttiin viiden jälkeen ja lähdettiin siitä pian kävelemään ympäri downtown-aluetta. Oli ihanaa tulla pitkästä aikaa kaupunkiin! Sacramento on n.500 000 ihmisen kaupunki. Hieman eroaa siis Newportin n.9000 ihmisen määrästä. Mutta tää on tosi kiva kaupunki, vaikka negatiiviset puoletkin löytyy... Täällä on aika paljon kodittomia. Meillä kävi tuuri kävellessä, kun jostaan kuulu musiikkia, joten käveltiin sitä kohti ja löydettiin latinotapahtuma. Siellä oli esiintyjä ja paljon ruokakojuja. Syötiin El Salvadorilaisia pupusa-"lettuja". Oli tosi hyvää! Lähes koko väki tapahtumassa oli meksikolaisia tai muita latinoja. Illalliselle mentiin aasialaiseen ravintolaan, jonka ruoka oli niiin hyvää!


Huomenna matka jatkuu kohti Etelä-Kaliforniaa eli San Diegon kaupunkia. Andran, eli äidin, veli puhu voivansa mahdollisesti lainata meille autoa eli me kaks päästäis liikkumaan kätevästi San Diegossa päivisin Andran ollessa konferenssissa. Peukut siis pystyyn!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti